Routes en info

Ontdek al het moois van de Meuse

In dit wandelarrangement op maat ontdek je de mooie omgeving van de Maas door van Chambres d’Hôtes naar Chambres d’Hôtes te lopen. Elke avond geniet je van een heerlijk diner en een fijne kamer met een goed bed.

De gemiddelde afstand tussen de Chambres d’Hôtes is 16 tot 20 km. Naast het wandelen van Chambres d’Hôtes naar Chambres d’Hôtes zijn tal van andere wandelroutes te lopen. Bij beide locaties zijn korte of lange wandelingen uitgestippeld. Maar ook lijnwandelingen zijn mogelijk waarbij wij je brengen of halen met de auto. Zo bepaal je de duur en de invulling van dit arrangement helemaal zelf. Je kunt in 1 dag van Chambres d’Hôtes naar Chambres d’Hôtes wandelen, maar ook de tijd nemen door bijvoorbeeld 1 week per locatie uit te trekken. 

De wandelroutes zijn uitgestippeld door de Meuse, tussen de dorpen Deuxnouds au Bois, Saint Mihiel en Ailly sur Meuse. Je loopt door de prachtige loofbossen, die in de lente en zomer een groene zee zijn en in de herfst een prachtige kleurpallet van bruin- en roodtinten hebben. Ook zie je door het jaar heen veel en bijzondere bloemen, orchideeën, klein en groot wild, verschillende vogels en paddestoelen. De akkers en weiden geven je een gevoel van ruimte om te ademen en oneindig te kunnen samenvloeien… Onderweg kom je her en der interresante locaties met betrekking tot de Eerste Wereld Oorlog tegen. De omgeving is lieflijk, echt Frans en verrassend!

te-voet-de-meuse-door-wandelen-03
te-voet-de-meuse-door-wandelen-04

Voor wie?

Het wandelarrangement is volledig op maat gemaakt. Het start- en eindpunt zijn flexibel en je bepaalt zelf op welke van de drie locaties je overnacht. Zo is dit arrangement geschikt voor elk type wandelaar. Basisconditie vereist;  de zwaarte van de routes zijn vergelijkbaar met de Limburgse heuvels.

Wat neem je mee onderweg?

Het enige wat je nodig hebt zijn goede wandelschoenen, een goed humeur en wat eten voor je dagrugzak. Denk aan een  waterrugzakje, regenjas, wandelstokken, zonnebrand/bril en/of hoedje, verrekijker, ehbo spullen, fototoestel, etc. Je overige bagage brengen wij van chambres d’hôtes naar chambres d’hôtes voor je. Ook zorgen wij voor een heerlijke lunch, bestaande uit broodjes plus wat lekkers, water en/of limonade (sap, koffie of thee), fruit, en een zoete versnaperingen. Dit alles verpakt in een knapzak die je kunt omtoveren tot een picknickkleedje. Je hoeft geen bestek, zakjes of andere lunch benodigdheden mee te nemen, alles hiervoor wordt door ons geregeld.

Hoe volg ik de route?

Je kunt kiezen om met GPS te lopen of met een kaart. Aan jou de keuze! Daarnaast worden de routes op Route You geplaatst waardoor ze ook in te lezen zijn op een mobiel.

Wanneer is het arrangement te boeken?
Het arrangement is te allen tijden te boeken. Gegevens bepaal je zelf. Elk seizoen zijn eigen charme! De winter heeft mooie vergezichten met sneeuw, een wereld zo ongerept… In de zomer staat alles in bloei, verruild het heerlijk en kun je genieten van leuke picknickplekken. Maar ook de herfst is uitermate geschikt om heerlijk te wandelen in de Lorraine. Vanaf half oktober laten veel bomen hun schoonheid zien. Gouden, oranje, dieprode tot donkerrode bladeren steken prachtig af tegen de frisse groenkleuren van gras en andere planten.

Wat kost het?
De kosten per overnachting zijn afhankelijk van de chambres d’hôtes van jouw keuze. Zie ook Accommodaties .

te-voet-de-meuse-door-wandelen-05

Nieuwsgierig?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search